Newsflash
Știri

MS vrea să suplimenteze personalul medical din cabinetele școlare

de Dorina Novac - sept. 11 2020
MS vrea să suplimenteze personalul medical din cabinetele școlare

Ministerul Sănătăţii anunță că va suplimenta, până la sfârșitul anului, personalul medical din unităţile şcolare.

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Sănătății (MS) informează că are în vedere creșterea bugetului pentru rețeaua de asistență medicală școlară în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală și stomatologică ce funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat.

ms intentioneaza sa supli.
Sursă imagine: Pixabay

 

„Până la sfarsitul anului, Ministerul Sănătății va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici școlari, 534 posturi asistenți medicali pentru cabinete școlare, 109 posturi medici dentiști, 145 posturi asistenți medicali pentru cabinete stomatologice”, se arată în comunicatul MS.

De aceste fonduri vor beneficia  autorităţile locale pentru plata medicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi.

Sursa citată precizează că, în prezent, la nivel național, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală și 514 cu specialitatea stomatologie) și 3.630 de asistenți medicali (3.262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină școlară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe