Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medic român în conducerea Organizaţiei Mondiale de Gastroenterologie

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 11 februarie 2022

Este vorba de medicul Dan L. Dumitrașcu (foto), profesor la UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, care va conduce și Comitetul de publicaţii al OMG.

Decembrie 2021 a însemnat pentru Organizaţia Mondială de Gastroenterologie (OMG) alegerea noii conduceri, cu mandat până în 2023. Astfel, noul președinte al organizaţiei a fost ales în persoana profesorului Guilherme Macedo din Portugalia. Acesta îi succede profesorului Naima Lahbabi-Amrani din Maroc.

Spre bucuria noastră, de data aceasta în Consiliul de conducere al OMG există și un român. Este vorba de medicul Dan L. Dumitrașcu (foto), profesor la UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, care va conduce și Comitetul de publicaţii al OMG.

Dan L Dumitrascu

Ca urmare a acestui fapt, profesorul Dan L. Dumitrașcu ne-a declarat în exclusivitate: „Pentru mine este o mare onoare că am fost ales în această funcţie și sper că și pentru Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie. OMG are atât publicaţii știinţifice, cât și de informare, inclusiv în format electronic. Experienţa mea de editor de revistă și de referent mă va ajuta să servesc misiunea OMG, aceea de a promova către profesioniștii sănătăţii, către organele de decizie și către publicul larg măsurile de prevenire și combatere a bolilor digestive”.

Organizaţia Mondială de Gastroenterologie a fost fondată în 1958, la iniţiativa profesorului american Henry L. Bockus (1894-1982), având în componenţă peste 100 de societăţi naţionale de gastroenterologie.

Etichete: Organizatia Mondiala de Gastroenterologie Dan L. Dumitrascu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.