Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP a lansat un program de screening cardiovascular

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 28 octombrie 2020, ora 12:25

Institutul Naţional de Sănătate Publică a lansat proiectul „Totul pentru inima ta - program de screening pentru identificarea pacienţilor cu factori de risc cardiovascular”.

Programul se va desfășura în perioada 2020-2023 și își propune ca 165.001 de persoane, dintre care cel puțin 50% aparținând grupurilor vulnerabile, să benefecieze de servicii de screening, cu implicarea a 900 de specialiști.

Echipa de proiect Totul pentru inima ta

Potrivit unui comunicat de presă, scopul proiectului este promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate, screeningul pentru identificarea pacienților cu risc cardiovascular.

Conf. dr. Alexandra Maria Cucu, director CNEPSS – INSP, spune că în program sunt implicați șapte parteneri, care și-au propus să găsească cele mai bune instrumente și cea mai bună formulă de adresare sistemică a bolilor cardiovasculare.

„Este o inițiativă foarte ambițioasă – mai ales dacă ne uităm la statisticile care indică faptul că rata de mortalitate in România din cauze cardiovasculare este de trei ori mai mare decât în alte țări din Uniunea Europeană. Ne dorim pe de o parte reducerea diferențelor față de media europeană în ceea ce privește durata și calitatea vieții pacienților cu boli cardiovasculare, precum și ajutarea celor mai vulnerabili - persoane cu nivel socio-economic și nivel de educație mai scăzute, care găsesc cu mai mare dificultate calea spre serviciile medicale necesare”, a declarat conf. dr. Alexandra Maria Cucu.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) derulează acest proiect în parteneriat cu Asociația Română pentru Promovarea Sănătății, Societatea Română de Cardiologie, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

La evenimentul de lansare au participat:

 • Dragoș Garofil, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății
 • Dragoș Adrian IORGA, Director executiv OIR-BIF
 • Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, Consiliul de Conducere al Societății Române de Cardiologie
 • Prof. Dr. Dan Gaiță, Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara
 • Dr. Rodica Tănăsescu, expert INSP – SNMF grup cardio
 • Radu Gănescu, Președinte COPAC
 • Bogdan-Alexandru Păunescu, Președinte, Asociația Română pentru Promovarea Sănătății
 • Conf. Dr. Alexandra Maria Cucu – INSP, Director CNEPSS
 • Conf. Dr. Florentina Furtunescu- expert INSP.

Etichete: insp program de screening cardiovascular grupuri vulnerabile

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 160 de lei
 • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.