Newsflash
Știri

DSP cere ajutorul medicilor rezidenţi

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 26 2021
DSP cere ajutorul  medicilor rezidenţi

Medicii rezidenţi se pot implica în activităţile desfășurate de DSP în contextul pandemiei. Detașarea va fi remunerată și scăzută din stagiul de bază al acestora.

rm208batch12-techi-01-aDirecţia de Sănătate Publică (DSP) din București a lansat un apel pentru detașarea medicilor rezidenţi care doresc să sprijine activităţile desfășurate în contextul pandemiei de COVID-19.

Apelul a fost făcut prin intermediul Societăţii Multidisciplinare a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București și al Universităţii de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Medicii rezidenţi vor participa la realizarea anchetelor epidemiologice, a deciziilor de izolare/carantină, dar și la alte activităţi administrative sau din call center.

Perioada de detașare va fi de o lună și va începe la 1 martie 2021. Programul va fi de cinci zile pe săptămână, șapte ore pe zi, cu două intervale orare posibile, 8:00-15:00 sau 15:00-22:00.

Bani în plus la salariul de bază

Activitatea va fi remunerată printr-o indemnizaţie de 50% și spor de 12% (cumulat 62%) adăugate la salariul de bază.

Pentru participare, medicii rezidenţi nu trebuie să își întrerupă stagiul de pregătire în rezidenţiat, această detașare fiind scăzută din stagiul de bază, perioada totală de pregătire în rezidenţiat nefiind modificată.

Nu este prima dată când medicii rezidenţi au fost detașaţi pentru a ajuta la activităţile DSP. Din cauza volumului mare de lucru în acest sector, resursa umană suplimentară a fost necesară încă de la debutul pandemiei.

Încă de anul trecut, medicii rezidenţi din anumite specialităţi au fost detașaţi pentru a participa la activităţile DSP, însă este pentru prima dată când ei se pot înscrie voluntar pentru a participa la aceste acţiuni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe