Newsflash
Știri

Directori noi la casele de asigurări de sănătate din țară

de Dorina Novac - mai 18 2021
Directori noi la casele de asigurări de sănătate din țară

Posturile de directori generali din cinci case de asigurări de sănătate din țară au fost ocupate prin concurs, a anunțat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

În urma concursului organizat de CNAS, la casele de asigurări de sănătate din județele Maramureș, Iași, Cluj, Tulcea și Bistrița Năsăud au fost ocupate posturile vacante de directori generali:

 • CAS Maramureș – Carmen Eleonora Prodan;
 • CAS Iași – Gheorghe Radu Țibichi;
 • CAS Cluj – Lucia Luminița Brustur Chirilă;
 • CAS Tulcea – Eugenia Vasile;
 • CAS Bistrița Năsăud – Vilhelm Szekely.

CNAS

Dintre cei 60 de candidați care și-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admiși pentru susținerea probei scrise un număr de 54 de candidați.

Potrivit reprezentanților CNAS, pentru susținerea probei scrise, doar 33 de candidați s-au prezentat, în data de 6 mai, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență.

Sursa citată mai precizează că proba de interviu a fost susținută de către cei cinci candidați care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai, la sediul CNAS. În urma susținerii probei de interviu, toți cei cinci candidați au promovat examenul.

„A fost un concurs transparent și corect, în care candidații au avut posibilitatea să demonstreze că dețin cunoștințele necesare pentru aplicarea unui management performant la nivelul caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. În timp ce, la proba scrisă, candidații au trebuit să convingă că stăpânesc noțiunile de bază din legislație în concordanță cu specificul activității unei case de asigurări și principiile care stau la baza sistemului de asigurări sociale de sănătate, la proba de interviu candidații au avut ocazia să demonstreze că au viziune și calități manageriale. Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că dețin calitățile manageriale necesare acestei funcții extrem de importante”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Acesta a mai spus că accesul populației la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătățit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesioniști capabili să pună în aplicare în mod corect și unitar deciziile și politicile de sănătate stabilite la nivel național, în funcție de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc.

„La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toți cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziția de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a adăugat Adrian Gheorghe.

Reprezentanții CNAS au menționat că următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în cel mai scurt timp, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

Va fi publicat anunțul de concurs, iar proba scrisă va urma să se desfășoare în data de 16 iunie 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe