Newsflash
Știri

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

de L. Budin - mai 9 2022
A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuție, iar valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro.

Câștigătorul licitației este asocierea italo-română 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL și ATI Project SRL. Consorțiul are obligația, conform contractului, să finalizeze Proiectul tehnic de execuție în 12 luni, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

spital-nou-ambulanta

Contractul mai prevede 60 de luni pentru asistență tehnică (inclusiv pe perioada execuției lucrărilor de construcție) și alte 60 luni, perioada de notificare a defectelor (garanția lucrărilor).

Bugetul pentru lucrările de proiectare și asistență tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie etc).

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizată, în premieră, pe centre de servicii (Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă și copil ș.a.m.d.), utilizând tehnologii medicale avansate, se mai subliniază în comunicat.

S-a redeschis secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean Constanța

Secţie pentru mari arşi, inaugurată la SCJU Craiova

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe