Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Viața Medicală
L. Budin luni, 9 mai 2022, ora 17:35

Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuție, iar valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro.

Câștigătorul licitației este asocierea italo-română 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL și ATI Project SRL. Consorțiul are obligația, conform contractului, să finalizeze Proiectul tehnic de execuție în 12 luni, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

spital-nou-ambulanta

Contractul mai prevede 60 de luni pentru asistență tehnică (inclusiv pe perioada execuției lucrărilor de construcție) și alte 60 luni, perioada de notificare a defectelor (garanția lucrărilor).

Bugetul pentru lucrările de proiectare și asistență tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie etc).

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizată, în premieră, pe centre de servicii (Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă și copil ș.a.m.d.), utilizând tehnologii medicale avansate, se mai subliniază în comunicat.

S-a redeschis secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean Constanța

Secţie pentru mari arşi, inaugurată la SCJU Craiova

Etichete: demarare proiectare spital regional de urgenta cluj consortiu italo-roman centre de servicii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.