Newsflash
Știri

Să păstrăm un echilibru în toate!

de Constanţa MARINESCU - ian. 17 2012
Să păstrăm un echilibru în toate!

   Călători printr-o viaţă sănătoasă, editorialul din cuprinsul numărului 12 al publicaţiei Viaţă+sănătate, pe care cu consecvenţă am prezentat-o cititorilor noştri lună de lună, este de fapt o sinteză a celorlalte articole şi o invitaţie la descoperirea de noi subiecte. Dăm curs acestui indemn şi ne oprim la „Vârstele creierului“, în care dr. Emil Rădulescu semnează prima parte din  Senectutea – Factorii neuroprotectori. Dintre aceştia, un rol deosebit îl deţin activitatea fizică sau obişnuinţa de a citi ori a învăţa versuri pe de rost, alimentaţia sănătoasă etc. Inteligenţa microbilor sau inteligenţa mea? Răspunde la întrebare farm. Lidia Anca Ababei: „Avem responsabilitatea de a folosi antibiotice numai când sunt necesare şi prescrise de un medic. Evitaţi automedicaţia! Nu recomandaţi nimănui antibioticul care v-a făcut dv. bine!“. La rubrica „Părinţi şi copii“, Liliana Dincă, în articolul Răsfăţ sau disciplină? aminteşte că alături de cei mici putem reînvăţa „alfabetul fericirii, privind lumea printr-o perspectivă mai simplă“, dar şi că trebuie să fim atenţi la ce fel de educaţie oferim (din dragoste, autoritară, indulgentă, indiferentă etc.), având în vedere că fiecare părinte are o influenţă definitorie asupra copilului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe