Newsflash
Internaționale Știri

Prima reuniune a Coaliţiei mondiale pentru alimentaţia şcolară are loc la Paris

de L. Budin - oct. 19 2023
Prima reuniune a Coaliţiei mondiale pentru alimentaţia şcolară are loc la Paris

Prima reuniune a Coaliţiei mondiale pentru alimentaţia şcolară s-a deschis la Paris, scopul fiind ca, până în 2030, fiecare copil şcolarizat să aibe acces la mesele necesare pentru a învăţa bine şi a creşte sănătos.

Conferința de două zile din capitala Franţei reuneşte delegaţii, ONG-uri şi oameni de ştiinţă pentru a discuta problema unei alimentaţii mai bune la şcoală, sub auspiciile Programului Alimentar Mondial (PAM), informează AFP și Agerpres.

Orgnizatorii au subliniat importanța alimentației şcolare pentru accesul la educaţie, în special pentru egalitatea dintre fete şi băieţi, dar şi pentru sectoarele agricole locale şi ecologice, cărora li se oferă astfel un debuşeu comercial.

Primii 12 ani din viaţa unui copil sunt de o importanță vitală pentru dezvoltarea sa, în special în ceea ce priveşte comportamentul său alimentar”, a declarat reprezentantul Institutului francez de cercetare pentru agricultură, alimentaţie şi mediu (Inrae), membru al Coaliţiei.

Reuniunea de la Paris este o ocazie de a face un bilanţ al activității acestei coaliţii formată din 90 de ţări și lansată în 2021 de PAM, cu sprijinul Franţei şi Finlandei, în urma pandemiei COVID-19.

Coaliţia, din care mai fac parte Uniunea Europeană şi Uniunea Africană, precum şi circa 100 de instituţii ştiinţifice, fundaţii, organizaţii neguvernamentale, municipalităţi şi agenţii ale Naţiunilor Unite, ar urma să anunţe noi membri în următoarele două zile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe