Newsflash
Știri

Peste 94% dintre decesele cauzate de COVID, la persoane nevaccinate

de Dorina Novac - aug. 26 2021
Peste 94% dintre decesele cauzate de COVID, la persoane nevaccinate

În săptămâna 16-22 august, 41,8% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în București, Cluj, Ilfov, Timiș și Constanța.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a precizat, în raportul săptămânal, că 80,4% dintre cazurile de COVID-19 confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

decese COVID

Conform documentului, 29,7% din totalul deceselor au fost înregistrate în Călărași, Iași, Caraș Severin, Constanța și București.

De asemenea, 94,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 4,0% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

Raportul săptămânal mai arată că de la începutul pandemiei și până în prezent, 94,6% dintre decesele cauzate de coronavirus aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Potrivit sursei citate, 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 57,5% dintre acestea erau întâlnite la bărbați.

Datele mai arată că 1 din 77 din totalul cazurilor de coronavirus a fost înregistrat la personalul medical.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe