Newsflash
Știri

Peste 9.300 de flacoane de Remdesivir, distribuite în spitalele din România

de Dorina Novac - nov. 12 2021
Peste 9.300 de flacoane de Remdesivir, distribuite în spitalele din România

Ministerul Sănătății a distribuit, în perioada 9-11 noiembrie, 9.312 flacoane de Remdesivir în peste 100 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2, în stadii medii de boală.

remdesivir

„Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată”, a precizat Ministerul Sănătății.

Miercuri, 10 noimebrie, Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 332, 5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului României.

Astfel, 120 milioane de lei din fondurile alocate vor fi destinate pentru achiziția a unei noi tranșe de 70.000 de doze de Remdesivir.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe