Newsflash
Internaționale Știri

O primă declarație globală despre riscurile IA, semnată în Marea Britanie

de L. Budin - nov. 6 2023
O primă declarație globală despre riscurile IA, semnată în Marea Britanie

Uniunea Europeană şi 20 de ţări au căzut de acord asupra „nevoii urgente de a înţelege şi gestiona colectiv riscurile potenţiale” ale inteligenței artificiale.

China, SUA, UE şi alte circa 20 de ţări au semnat în Marea Britanie „declaraţia de la Bletchley”, pentru dezvoltarea inteligenţei artificiale (IA) sigure, în cadrul primului summit internaţional dedicat acestei tehnologii cu o dezvoltare fulminantă.

Uniunea Europeană şi 20 de ţări reunite la întâlnirea de la Bletchley Park, lângă Londra, au căzut de acord asupra „nevoii urgente de a înţelege şi gestiona colectiv riscurile potenţiale” ale IA, printr-un „nou efort global, menit să garanteze că IA este dezvoltată şi desfăşurată în mod sigur şi responsabil”, informează AFP și Agerpres.

În faţa potenţialului modelelor cele mai avansate, cum ar fi robotul conversaţional ChatGPT, declaraţia de la Bletchley arată că „pentru prima dată, lumea se reuneşte pentru a identifica problema şi a evidenţia oportunităţile sale”, a subliniat ministrul britanic al tehnologiei, Michelle Donelan. Reuniunea nu are ca obiectiv să pună bazele unei legislaţii mondiale, ci să contribuie la trasarea unei căi de urmat, a precizat ministrul. 

Vor urma şi alte summituri internaţionale pe aceeași temă în Coreea de Sud şi în Franţa.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe