Newsflash
ACTUALITATE Știri

Noutăți terapeutice și în cercetare la Craiova Connects 2024

de L. Budin - apr. 2 2024
Noutăți terapeutice și în cercetare la Craiova Connects 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie organizează în perioada 4-7 aprilie 2024 cea de-a treia ediție a Congresului Craiova Connects.

Deschiderea oficială are loc joi, 4 aprilie, de la ora 13.00 în Aula Magna (Bd. 1 Mai, Nr. 66) și cuprinde și o serie de conferințe plenare, axate pe interdisciplinaritate, precum și pe noutăți în abordarea terapeutică integratoare în gastroenterologie, oncologie, obezitate, în contextul în care publicațiile de specialitate anunță o creștere cu aproape 80% a incidenței cancerelor digestive la populația sub 50 de ani, se arată într-un comunicat. 

Pe parcursul celor patru zile de congres, se vor prezenta și discuta: tehnici imagistice noi în gastroenterologie pentru diagnosticul cancerelor, medicamentele care vor apărea în 2024 pentru pacienții din România cu boli inflamatorii intestinale (o altă patologie cu incidență în creștere accelerată în Romania ultimilor ani), medicamente oncologice de ultimă generație rezultate în urma studiilor clinice – o speranță pentru pacienții cu cancer, mecanisme genetice implicate în dezvoltarea cancerelor. 

Nu vor lipsi studiile și prezentările care demonstrează rolul major al nutriției corecte în prevenția bolilor digestive, cardiovasculare și metabolice, dublate de statisticile extrem de îngrijorătoare referitoare la mortalitatea provocată de obezitate. 

Cu această ocazie, se vor reuni la Craiova rectorii tuturor universităților de medicină din România, într-un simpozion dedicat Zilei Internaționale a Sănătății și care are ca principal obiectiv identificarea de noi strategii pentru creșterea gradului de educație medicală a populației.

Dintre conferințele care vor deschide congresul amintim conferința: „Connections Gastroenterology - Oncology – Genetics” susținută de prof. univ. dr. Dan Gheonea, prof. univ. dr. Michael Schenker, prof. univ. dr. Florin Burada, conferința „The genetic origins of Romanians through the fog of the times” susținută de reputatul genetician prof. dr. Mihai Netea (Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda), conferința „Not only cancer kills… also Obesity” susținută de prof. univ. dr. Cătălina Poiană, prof. univ. Bogdan Timar, precum și conferința „Pipeline drugs in oncology”, susținută de farm. Răzvan Prisanda (președinte Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România) și prof. univ. dr. Michael Schenker (UMF Craiova, președintele Comisiei de oncologie a Ministerului Sănătății). 

Lansat în anul 2022, de Ziua Mondială a Sănătății, conceptul Craiova Connects a reunit până acum cei mai importanți specialiști din gastroenterologie, reumatologie, dermatologie, ginecologie, diabet și nutriție. An de an, aproximativ 500 de participanți on site s-au bucurat de întâlniri a zeci de keynote speakers, au interacționat și s-au conectat la cele mai inovative concepte și proceduri medicale. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe