Newsflash
Știri

Noi măsuri anti-COVID în Germania: măștile FFP2, obligatorii în spitale

de L. Budin - oct. 3 2022
Noi măsuri anti-COVID în Germania: măștile FFP2, obligatorii în spitale

În Germania, noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamnă şi iarnă a intrat deja în vigoare, în condiţiile în care ţara se pregăteşte pentru o creştere a îmbolnăvirilor.

Măştile de tip FFP2 devin obligatorii în trenurile de lungă distanţă pentru persoanele cu vârsta peste 14 ani, informează dpa și Agerpres. Pe pe de altă parte, obligativitatea purtării măştii a fost ridicată în cazul călătoriilor cu avionul, la fel ca în alte ţări din UE, începând din vara acestui an.

ffp2-masca

Măştile FFP2 sunt de acum obligatorii în spitale, cămine de bătrâni şi cabinete medicale. Pentru accesul în căminele de bătrâni şi în unitățile sanitare este necesară prezentarea unui test negativ COVID. Angajaţii acestor instituţii trebuie testaţi de mai multe ori pe săptămână.

Autorităţile locale vor putea introduce obligativitatea purtării măştilor în trenurile şi autobuzele locale, precum şi în spaţiile interioare - magazine, restaurante şi săli de evenimente.

În şcoli şi grădiniţe, testele COVID pot deveni obligatorii, în timp ce se poate introduce şi obligativitatea măştii, însă numai din clasa a cincea (de la 11 ani), dacă este necesară menţinerea cursurilor cu prezenţă fizică. Landurile pot impune măsuri suplimentare.

Ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat vineri că Germania se confruntă deja cu începutul unui nou val de COVID-19 de toamnă şi a cerut aplicarea de măsuri pentru evitarea „unei situaţii suplimentare de stres”.

Ne aflăm în mod clar la începutul unui val de toamnă şi iarnă, nu doar în Germania, ci şi la nivel internaţional”, a spus ministrul german la o conferinţă de presă dedicată analizei evoluţiei pandemiei COVID.

România solicită ajutorul UE pentru tratarea pacienților cu variola maimuței

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe