Newsflash

Vacanță în Deltă

de Dr. Cristian COTIGĂ - oct. 2 2015
Vacanță în Deltă
    Delta Dunării, cu o suprafață de 3.446 km pătrați, este a doua ca mărime și cea mai bine cunoscută dintre deltele europene. A intrat în patrimoniul mondial UNESCO în 1992, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională IUCN.
     Apele Dunării se varsă în Marea Neagră prin cele trei brațe cunoscute – Chilia cu o lungime de 104 km (colectează 60% din apa Dunării și este graniță cu Ucraina), brațul Sulina, situat în mijlocul Deltei și are o lungime de 74 km (colectează 18% din apele Dunării, are un curs rectiliniu și permite navigația navelor maritime), brațul Sfântu Gheorghe cu 112 km lungime (colectează 22% din apele Dunării, are un traiect sinuos și numeroase localități turistice moderne).
     Delta Dunării se caracterizează printr-o floră și faună deosebită, fiind o zonă de atracție pentru vacanțe de neuitat atât pentru români, cât și pentru turiștii din toată lumea. Pescuitul este ocupația de bază a localnicilor, dar și a turiștilor. Sunt peste 65 de specii de pești, cei mai mulți (60%) pești de apă dulce.
   Păsările, cele care au creat faima Deltei, se află pretutindeni; sunt peste 377 de specii dintre care unele sunt migratoare, iar altele permanente. Coloniile de pelicani, la pescuit sau în zbor, sunt cu adevărat încântătoare.
   Flora în Deltă este foarte bogată. Sunt peste 955 de specii de plante de uscat sau acvatice. Nota dominantă o dau stuful, papura, sălciile, dar mai ales nuferii albi și cei galbeni. Nu trebuie uitată pădurea Letea cu numeroase specii de arbori, inclusiv liane, animale sălbatice, dintre care caii sălbatici sunt o atracție pentru turiști, ca și dunele de nisip fin, stabilizate. O vacanță în Delta Dunării este invitația pentru toți iubitorii naturii.

 


 
 
Albumul cu clipe este rubrica membrilor și simpatizanților ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesați de această artă și de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro
 
 
 
 
 




 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe