Newsflash
Știri

MS a distribuit o nouă tranșă de remdesivir în spitalele cu pacienți COVID

de Dorina Novac - oct. 14 2021
MS a distribuit o nouă tranșă de remdesivir în spitalele cu pacienți COVID

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a distribuit o nouă tranșă de remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Este vorba despre alte 2.240 de flacoane de remdesivir de 100 mg din cele 24.160 flacoane achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.

remdesivir Ministerul Sanatatii

Potrivit unei informări informări a Ministerului Sănătăţii, medicamentul a ajuns în 49 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii de boală.

Citește și: O nouă tranșă de remdesivir a ajuns în spitalele din România

„Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare”, transmite sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a distribuit, miercuri, 13 octombrie, o altă tranşă de 5.692 de flacoane de remdesivir în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe