Newsflash
Știri

Medici din Chișinău, surprinși cu măști trucate pe Facebook

de Dorina Novac - ian. 11 2022
Medici din Chișinău, surprinși cu măști trucate pe Facebook

Mai mulți medici de la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău au fost surprinși la un eveniment dedicat aniversării a celor 36 de ani de la fondarea instituției fără măști de protecție.

Totuși, în fotografiile publicate pe pagina de Facebook a spitalului, fețele medicilor au fost acoperite cu măști ilustrate în Photoshop.

medici fara masca

Vitalie Chiosea, purtătorul de cuvânt al spitalului, a precizat că medicii purtau de fapt măști, însă din cauza reflectării luminii în fotografii, „lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit Photoshop”, scrie Ziarul de Gardă.

„Măștile au avut reflecție de la lumină probabil și deja din acest motiv lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit Photoshop sau alte tehnici de montare. Măștile erau normale, nu erau desenate; însă din cauza luminii le-au scos, ca să nu facă multe comentarii negative pe pagină (…). Măștile nu erau desenate. Dacă fotograful avea să retușeze pozele, avea să le aplice măști și la cei care nu purtau”, a explicat purtătorul de cuvânt, pentru Ziarul de Gardă.

Fotografiile care au fost postate, luni, 10 ianuarie, pe pagina de Facebook instituției, au fost șterse.

„Referitor la postarea evenimentului de aniversare a celor 36 de ani de activitate a instituției postată pe pagina Facebook, comunicăm următoarele: Ne cerem scuze pentru acțiunea colegului care a decis să posteze pozele anume așa. Medicii sunt mereu la datorie și își exercită munca profesionist”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe