Newsflash
Știri

Lot de diazepam, alprazolam şi clonazepam, introdus ilegal în România

de L. Budin - apr. 1 2024
Lot de diazepam, alprazolam şi clonazepam, introdus ilegal în România

Sute de mii de comprimate de diazepam, alprazolam şi clonazepam au fost introduse ilegal în România, arată procurorii DIICOT.

Trei persoane din Arad au fost reţinute de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, după ce ar fi determinat un cetăţean străin să introducă în România peste 440.000 comprimate conţinând diazepam, alprazolam şi clonazepam (droguri de risc), ce urmau să fie comercializate în România, se arată într-un comunicat.

Reţinerile vin după ce, în luna februarie, a fost arestat un alt bărbat implicat în acest caz, informează Agerpres.

Alprazolam este un medicament anxiolitic, utilizat pentru tratamentul tulburărilor anxios-depresive, dar şi pentru prevenirea tulburărilor de panică, Diazepam este utilizat pentru tratarea tulburărilor de anxietate, crizele epileptice, insomnii iar Clonazepam este folosit în tratamentul unor forme de epilepsie şi al tulburărilor de panică.

Traficanţii au stabilit modalităţile de intermediere a tranzacţiilor, de plată, transport, precum şi locul de depozitare a drogurilor până la revânzare.

Sâmbătă, 30 martie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Arad au efectuat şase percheziţii domiciliare în judeţul Arad, fiind descoperite şi ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, precum şi alte mijloace de probă.

Doi dintre inculpaţi au fost arestaţi preventiv şi al treilea a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Tribunalului Arad. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe