Newsflash
Internaționale Știri

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, internat la terapie intensivă

de L. Budin - feb. 12 2024
Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, internat la terapie intensivă

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost internat la terapie intensivă pentru o problemă urgentă la vezica urinară, a anunțat Pentagonul.

După o serie de teste şi evaluări, secretarul de stat „a fost internat în unitatea de terapie intensivă a Centrului medical militar naţional Walter Reed pentru îngrijiri şi o supraveghere atentă”, arată un comunicat al Departamentului Apărării american preluat de AFP și Agerpres.

Nu se știe cât timp va rămâne spitalizat secretarul Austin. Prognosticul său legat de cancer „rămâne excelent”, au precizat medicii care-l îngrijesc.

Din data de 11 februarie, ora locală 17.00 (22.00 GMT), secretarul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, asigură atribuţiile de şef al Pentagonului.

Într-o conferinţă de presă de la începutul acestei luni, Lloyd Austin şi-a cerut scuze pentru că a ţinut secret faptul că suferă de cancer. În plin an electoral şi în timp ce SUA urmăresc îndeaproape conflictele din Ucraina şi Fâşia Gaza, Austin a fost operat şi internat de două ori în decembrie şi ianuarie, fără ca preşedintele Joe Biden să ştie ceva despre asta.

De data aceasta, Pentagonul a comunicat rapid despre noua spitalizare.

 


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe