Newsflash
Internaționale Știri

Italia: o femeie cu „o jumătate de inimă” a devenit mamă de gemeni

de L. Budin - feb. 16 2024
Italia: o femeie cu „o jumătate de inimă” a devenit mamă de gemeni

Italia a înregistrat o premieră, în condițiile în care, în lume, se înregistrează doar patru astfel de cazuri: o femeie cu o cardiopatie congenitală complexă a devenit mamă de gemeni.

Femeia de 36 de ani este subiectul unui eveniment excepțional, notează reprezentanții Ospedale Pediatrico Bambino Gesù – spitalul din Roma acreditat drept cel mai mare centru de cercetare pediatrică din Europa. Asistată încă de la naștere de căte specialiștii respectivei unități medicale, din cauza afecțiunii sale cardiace congenitale, femeia a dat dovadă de hotărâre în a deveni mamă și a fost monitorizată îndeaproape de Ospedale Pediatrico Bambino Gesù și de spitalul universitar Gemelli.

Proaspăta mămică s-a născut având cordul lipsit de ventriculul drept – o cardiopatie congenitală complexă care a necesitat o intervenție corectivă la vârsta de 4 ani. Chiar și așa, organismul pacientei a fost supus unui surmenaj constant, pentru că circulația este susținută doar de un singur ventricul, notează spitalul italian. 

Sarcina a însemnat riscuri suplimentare, dar, sub strictă supraveghere medicală, pacienta a ajuns aproape de termen. Gemenii, un băiat și o fetiță în greutate de 1,4 kg fiecare, au venit pe lume prin operație cezariană. Micuții sunt sănătoși și au fost externați după 10 zile, notează reprezentanții Ospedale Pediatrico Bambino Gesù. 

 


Notă autor:

Sursă foto: ospedalebambinogesu.it

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe