Newsflash
Internaționale

Israelul ia în considerare desființarea certificatului verde

de L. Budin - ian. 21 2022
Israelul ia în considerare desființarea certificatului verde

Israelul ar trebui să-și desființeze sistemul privind certificatele verzi, opinează ministrul de Finanțe, Avigdor Liberman, în contextul în care țara a depășit 65.000 de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

Remarca ministrului a venit la câteva ore după ce, împreună cu premierul Naftali Bennett și cu ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a anunțat că peste 25 de milioane de teste antigen vor fi distribuite gratuit cetățenilor țării, în zilele care urmează, relatează The Jerusalem Post.

certificat-verdeajustat

Experții opinează că nu există nicio logică medicală și epidemiologică în privința certificatului verde. Produce însă pagube directe ecnonomiei, activității zilnice și, în plus, contribuie în mod semnificativ la crearea panicii în rândul populației. Lucrez cu toate părțile implicate pentru eliminarea certificatului verde și păstrarea unei rutine normale pentru noi toți”, a scris Liberman pe Twitter. 

În Israel, certificatul verde le permite celor vaccinați, care au trecut prin boală sau care s-au testat cu o zi înainte să aibă acces la anumite activități și în anumite locuri, respectiv la locul de muncă.

Odată cu impactul tot mai puternic al variantei Omicron, autoritățile sanitare israeliene iau în considerare reexaminarea utilității certificatului respectiv. Desființarea lui ar reprezenta una din cele mai spectaculoase schimbări privind modul în care țara gestionează pandemia, arată The Jerusalem Post.

Autoritățile iau în considerare inclusiv scurtarea perioadei de carantină pentru cei infectați și pentru contacții lor direcți de la 7 la 5 zile, în cazul prezentării unui test antigen negativ. Asta, pentru că numărul mare de persoane confirmate pozitiv și izolate reprezintă o povară pentru economie.

Reponsabilii israelieni spun că încearcă să găsească un echilibru între necesitățile medicale și cele sociale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe