Newsflash
Știri

Informaţii

de Dr. Mihail CĂLIN - ian. 11 2012
Informaţii

Contractarea serviciilor medicale

Având în vedere publicarea, la data de 27 decembrie 2011, a Ordinului MS/CNAS nr.1723/950/2011, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2012 a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011–2012, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că în perioada 5–31 ianuarie 2012 se va desfăşura activitatea de contractare a serviciilor medicale pentru anul în curs. Furnizorii interesaţi pot consulta calendarul de contractare şi lista documentelor necesare pe site-ul instituţiei.

Norme contestate
 
Într-un recent comunicat de presă, Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Societatea Naţională de Medicina Familiei îşi exprimă nemulţumirea cu privire la faptul că Normele de aplicare a Contractului-cadru pentru anul 2012 au fost aprobate de CNAS şi Ministerul Sănătăţii în lipsa unor discuţii cu reprezentanţii furnizorilor de servicii medicale, ele fiind publicate în Monitorul Oficial. Printre problemele semnalate se numără faptul că în norme nu se regăseşte creşterea, comparativ cu anul trecut, prevăzută în bugetul de stat, a sumelor alocate asistenţei medicale primare, precum şi precizarea neclară a fondurilor din care vor fi plătiţi medicii de familie pentru gărzile efectuate în cele 100 de centre de permanenţă din întreaga ţară.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe