Newsflash

Impresii marocane

de Dr. Michele ANGELILLO - iun. 11 2015
Impresii marocane

Oraşul Marrakech, un loc cu adevărat magic, este caracterizat de o atmosferă de poveste, dificil de descris, ce poate fi apreciată pe deplin doar trăind-o. E plin de energie vitală, cu o mie de faţete, având un dinamism peren care se reînnoieşte zilnic în decoruri pitoreşti.

Piaţa principală, Jamaa el Fna, punct de referinţă pentru toţi, se poate compara cu o scenă de teatru, care îşi schimbă continuu, pe parcursul zilei, coregrafia, odată cu apropierea diferiţilor actori: artizani, artişti, instrumentişti, îmblânzitori de şerpi şi toate personajele folclorice care frecventează piaţa.

Souk, piaţa care se întinde printr-o miriadă de străduţe întortocheate, inundate cu cele mai variate mărfuri, unde zilnic se repetă ritualic schimburile comerciale, este o fântână nesecată de exemple ale vieţii cotidiene.

Plimbarea prin Medina, explorarea interiorului curţilor palatelor istorice oferă plăceri simple şi intense celor ce reuşesc, emoţional, să le perceapă frumuseţea, dăruind o senzaţie benefică de pace interioară de mare intensitate.

Cultura tradiţiilor pentru produsele naturale ale pământului, cum sunt condimentele, uleiurile, creează fără să vrea combinaţii cromatice spontane de un rar rafinament. Fixarea câtorva imagini ale acestei lumi devine aproape o necesitate şi, mai ales, o mare plăcere.

 

Traducere de dr. Raluca Bulea

Albumul cu clipe este rubrica membrilor şi simpatizanţilor ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesaţi de această artă şi de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro

 

 
 
 




 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe