Newsflash
Internaționale Știri

Guvernul american a reluat distribuirea testelor gratuite COVID

de L. Budin - sept. 26 2023
Guvernul american a reluat distribuirea testelor gratuite COVID

Departamentul american pentru Sănătate şi Servicii Umane (HHS) a anunțat că va începe să distribuie din nou teste COVID-19 în regim de gratuitate către populația din țară.

Din data de 25 septembrie, familiile americane vor putea din nou să comande patru teste gratuite prin intermediul platformei COVIDTests.gov, a precizat agenţia federală din domeniul sănătăţii, informează Reuters și Agerpres. Testele vor putea să detecteze variantele de coronavirus care circulă în prezent şi că ele vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului 2023.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, decizia vine după patru inițiative similare precedente, în cadrul cărora Guvernul federal american şi Poşta din Statele Unite au furnizat în regim de gratuitate peste 755 de milioane de teste COVID-19 pentru familiile americane din întreaga ţară.

Măsura dorește să completeze eforturilor depuse de agenţiile federale americane pentru a furniza teste gratuite COVID-19 către centre sociale, şcoli, azile pentru vârstnici cu venituri mici, persoane individuale care nu dispun de asigurări de sănătate şi comunităţi slab deservite din punct de vedere medical, în contextul în care 500 de milioane de teste au fost furnizate până în prezent prin aceste canale.

Tot miercuri, HHS a anunţat o investiție de 600 de milioane de dolari americani către producătorii interni de teste COVID.

Aceste investiţii critice în 12 producători din şapte state americane vor consolida nivelurile de producție ale SUA privind testele rapide COVID-19 utilizate la domiciliu şi „vor contribui la atenuarea răspândirii virusului”, a declarat secretarul HHS, Xavier Becerra, într-un comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe