Newsflash
Internaționale Știri

Franța devine prima ţară din lume care înscrie în Constituţie dreptul la avort

de L. Budin - mar. 5 2024
Franța devine prima ţară din lume care înscrie în Constituţie dreptul la avort

Franţa a devenit luni prima ţară din lume care a înscris explicit în Constituția sa dreptul la întreruperea voluntară a sarcinii.

Gestul este „o datorie morală” față de toate femeile „care au fost mutilate” de avorturi ilegale, a declarat premierul francez Gabriel Attal, citat de AFP și Agerpres.

Deputaţi şi senatori reuniţi solemn în Congres la Palatul Versailles au aprobat cu o foarte largă majoritate (780 de voturi pentru, 72 împotrivă) modificarea Constituţiei propusă de guvernul lui Emmanuel Macron.

Sărbătorim împreună intrarea într-o nouă libertate garantată în Constituţie”, a scris Emmanuel Macron într-un mesaj postat pe platforma X.

Votul istoric a fost salutat cu ovații în Parlamentul francez. Reforma introduce în articolul 34 din Constituție următoarea frază: „Legea determină condițiile în care se exercită libertatea garantată femeii de a recurge la o întrerupere voluntară a sarcinii”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe