Newsflash
Internaționale

Franţa și Ungaria renunță la mască şi la permisul sanitar

de L. Budin - mar. 3 2022
Franţa și Ungaria renunță la mască şi la permisul sanitar

În ambele țări, permisul sanitar va rămâne totuşi în vigoare în spitale şi în centrele de îngrijire pentru vârstnici sau pentru persoane cu handicap.

Premierul francez Jean Castex a anunţat sfârşitul obligativităţii privind purtarea măştii în toate spaţiile, cu excepţia transportului public, precum şi suspendarea permisului de vaccinare. Și Ungaria va renunța la cea mai mare parte a măsurilor sanitare.

copil-masca-5

În Franța, permisul sanitar va rămâne totuşi în vigoare în unităţile medicale - spitale şi centre de îngrijire pentru vârstnici sau pentru persoane cu handicap -,  la fel şi obligativitatea de vaccinare anti-COVID-19, care se va aplica personalului medical, informează AFP, preluată de Agerpres.

Și Ungaria va renunţa la obligativitatea măştilor, începând de săptămâna viitoare, şi va elimina cea mai mare parte a măsurilor sanitare, a declarat şeful de cabinet al premierului, transmite MTI, preluată de Agerpres.

Guvernul va revoca de asemenea reglementările care le permit companiilor să le impună vaccinarea anti-COVID-19 angajaţilor şi le va anula şi pe cele privind folosirea certificatelor de imunitate.

Purtarea măștii şi vaccinarea vor mai fi menţinute doar în spitale şi anumite instituţii cum sunt căminele pentru vârstnici.

Va fi menţinută de asemenea starea de alertă sanitară pentru a permite guvernului să acţioneze prompt, în cazul în care ţara ar fi afectată de un al şaselea val pandemic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe