Newsflash
Internaționale Știri

Franţa interzice ţigările electronice de unică folosinţă

de L. Budin - sept. 4 2023
Franţa interzice ţigările electronice de unică folosinţă

Guvernul francez alcătuiește în această perioadă planuri ce vizează un program național de luptă împotriva fumatului - un flagel care cauzează aproximativ 75.000 de decese în fiecare an în țara respectivă.

Franţa intenţionează să interzică ţigările electronice de unică folosinţă, a anunţat premierul Elisabeth Borne, într-un interviu acordat postului radiofonic RTL, citat de Reuters și Agerpres.

Este o chestiune importantă de sănătate publică”, a declarat Elisabeth Borne. 

Ea a adăugat că se află în pregătire un program național de luptă împotriva fumatului. 

Aşa-numitele dispozitive de inhalat generează anumite obiceiuri în rândul tinerilor, care pot să ducă apoi la dependenţa de nicotină, a mai spus premierul. Guvernul francez nu intenţionează însă să majoreze taxele pentru tutun în 2024, după creşterea lor din acest an, a precizat Elisabeth Borne.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat în 2021 o serie de obiective ambiţioase privind limitarea fumatului şi a consumului de alcool, promiţând să creeze mai multe spaţii în care fumatul să fie interzis şi dorind ca toţi tinerii francezi cu vârste de până la 20 de ani să devină nefumători până în 2030. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe