Newsflash
Știri

Două departamente noi, la Spitalul „Sf. Pantelimon” Bucureşti

de Dorina Novac - aug. 31 2022
Două departamente noi, la Spitalul „Sf. Pantelimon” Bucureşti

Începând cu 1 septembrie, SCU „Sf. Pantelimon” Bucureşti îşi extinde oferta de servicii medicale, prin inaugurarea a două departamente în cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistica medicală.

Sistemul de angiografie de ultima generaţie, Azurion 7 C20, incorporează tehnologiile consacrate Philips, în ceea ce priveşte calitatea imaginii, algoritmii de reducere a dozei de radiaţie, modul de lucru şi fiabilitatea sistemului.

spitalul sf. pantelimon

„Sistemul Azurion 7 C20 prezintă un detector digital cu rezoluţie înaltă, care, împreună cu întregul lanţ imagistic al sistemului, asigură o calitate excelentă a imaginii. Mai mult, configuraţia echipamentului înglobează o suită complexă de instrumente software avansate, cu aplicabilitate în sfera radiologiei intervenţionale neurologice, oncologice şi vasculare periferice. Practic, sistemul este dotat cu toate aplicaţiile clinice necesare asigurării unui diagnostic clinic corect, rapid şi precis, cu minimul iradiere pentru pacient şi pentru personalul medical”, se arată într-un comunicat.

Azurion introduce un nou concept pentru fluxul de lucru. Acesta integrează soluţii avansate de vizualizare, module de control noi şi optimizate, tehnologii de lucru „în paralel”, concepute pentru a ajuta comunicarea în cadrul echipei medicale, creşterea eficienţei procedurilor şi reducerii complicaţiile.

Instalaţia de rezonanţă magnetică Philips Ambition X 1.5T face parte din ultima generaţie de dispozitive de imagistica prin rezonanţă magnetică, fiind bazat pe o tehnologie complet digitală.

„Pe lângă faptul că echipamentul are o configuraţie complexă, care permite efectuarea tuturor tipurilor de investigaţii clinice, indiferent de complexitate, seria Ambition X este echipată cu un magnet revoluţionar, dotat cu tehnologia «BlueSeal», ce permite răcirea magnetului cu doar 7 litri de heliu. Asta înseamnă că departamentul va putea deservi un flux mare de pacienţi, fără întreruperi, cu costuri de exploatare reduse şi impact minim asupra mediului înconjurător”, se mai arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților unității medicale, noile departamente vor avea o contribuţie importantă în creşterea calităţii actului medical pentru pacienţi, atât prin facilitarea unui diagnostic mai rapid şi mai precis, cât şi prin accesul la tehnici de tratament moderne, cu durata de spitalizare redusă şi complicaţii minime.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe