Newsflash
Internaționale

Decese în Japonia provocate de mochi

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - ian. 7 2022
Decese în Japonia provocate de mochi

Prăjitura tradiţională japoneză, consumată în special în preajma Anului Nou, a cauzat din nou accidente fatale.

mochiMochi este o prăjitură tradiţională din orez, foarte lipicioasă, consumată pentru a celebra intrarea în noul an. Prăjitura, coaptă, fiartă sau friptă, poate să se lipească foarte ușor de gâtul celor care o consumă, blocând respiraţia.

Autorităţile din Tokyo au anunţat recent că două femei în vârstă de aproximativ 80 de ani au murit după ce s-au înecat cu mochi. Alte patru persoane au fost internate în spital după ce au consumat această prăjitură.

Departamentul de Poliţie din Tokyo avertizează în privinţa acestor accidente care au loc anual atât de des, încât au construit un site care oferă recomandări pentru populaţie în cazul în care cineva se îneacă cu mâncare.

Oficialii recomandă ca aceste prăjituri să fie tăiate în bucăţi mai mici pentru a fi mestecate mai ușor, în special pentru vârstnici și copii. În 2015, nouă persoane au murit din această cauză.

Conform revistei Resuscitation, mochi este responsabilă pentru 13,9% dintre cazurile de obstrucţie a căilor aeriene superioare în Japonia. În
Tokyo, în ultimii cinci ani, 482 de pacienţi au fost spitalizaţi după ce s-au înecat cu mochi.

Citiți și: Legume ambalate, contaminate cu E. coli


Notă autor:

https://www.cbsnews.com/news/mochi-choking-deaths-japan-2022/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe