Newsflash
Știri

Covasna: Tehnici de prim ajutor, prezentate la „Maratonul Resuscitării”

de Dorina Novac - dec. 7 2022
Covasna: Tehnici de prim ajutor, prezentate la „Maratonul Resuscitării”

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna organizează duminică, 11 decembrie, la Sfântu Gheorghe, prima ediţie a „Maratonului Resuscitării”.

maratonul resuscitarii

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) «Mihai Viteazul» al județului Covasna împreună cu Serviciul de Ambulanță Județean Covasna, Crucea Roșie- Filiala Covasna și Asociația Salvatore organizează prima ediție a proiectului «Maratonul Resuscitarii» în Sfântu Gheorghe, Duminica, 11 decembrie, între orele 11:00 și 17:00, la Sepsi Value Center!”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Manevrele pentru asigurarea suportului vital de bază la adult și copil

Reprezentanții ISU Covasna precizează că „Maratonul Resuscitării” este un eveniment care își propune să crească gradul de conștientizare în rândul populației asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.

În cadrul evenimentului, medici, asistenți, paramedici și voluntari SMURD, cu experiență în intervențiile medicale de urgență, vor preda tehnici de prim ajutor în mod gratuit în incinta Sepsi Value Center, între orele 11:00 și 17:00.

Potrivit sursei citate, prezentările durează 20 minute, încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, iar cei ce doresc să participe pot veni la orice oră fără a fi necesară înscrierea.

„Manevrele sunt explicate si demonstrate cu manechinele specializate în față, iar cursanții vor exersa apoi prin simulare unor situații reale, în final având și posibilitatea să pună întrebări, fiind o discutie deschisă cu instructorii. Oferind doar 20 de minute din timpul dumneavoastră, veți afla cum, cu mâinile goale, puteți face diferența dintre viață și moarte!”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe