Newsflash

Conserva cu aer de iunie

de Prof. dr. Mircea CINTEZĂ - iul. 9 2015
Conserva cu aer de iunie
De ceva vreme au înflorit teii – cam din 15 iunie, ziua de comemorare a lui Eminescu. Avem şi noi vreo patru tei bătrâni în grădină, iar parfumul lor e ameţitor. Din păcate, anul acesta parfumul nu a durat, căci o ploaie viguroasă de vară a căzut imediat ce au înflorit şi a dizolvat, probabil, parfumul. Eliza, soţia mea spune că aşa se creează şi parfumurile la Grasse în Provence – din esenţe hidrosolubile de flori. În sfârşit, probabil e infinit mai complicat.
Mamaia culege de la poalele copacilor câteva flori pentru ceaiul nostru din curte. Cine mai stă însă să urce pe scară şi să culeagă mai mult? Oare se poate construi o conservă cu aer de iunie, cu parfum de tei? Sau încercăm să ne plimbăm la şosea, în parc sau unde sunt tei în oraşul nostru şi ne amintim de Eminescu?

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor şi simpatizanţilor ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesa]i de această artă şi de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ram bogat
Culegătoare de miere de tei
Musca în tei
De pus în ceai
În preajma serii, cu tei în floare
O nouă zi - floricele sub tei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe