Newsflash
Știri

Cluj-Napoca: „Oaze de liniște” antistres, deschise pentru comunitate

de L. Budin - nov. 4 2022
Cluj-Napoca: „Oaze de liniște” antistres, deschise pentru comunitate

La granița dintre real, digital și imaginar, „Oaze de liniște” propune revizuirea relației fiecăruia cu natura și, în cele din urmă, cu sine însuși.

O echipă creativă multidisciplinară și multigenerațională a construit în Studio Euphorion al Teatrului Național din Cluj-Napoca o instalație artistică pentru publicul larg, care va putea fi vizitată până pe 13 noiembrie, se arată într-un comunicat al asociației Create.Act.Enjoy.

Diana Buluga - foto Ioana Ofelia
Foto Ioana Ofelia

 

Tehnologia și știința se întâlnesc într-un context artistic și alcătuiesc o atmosferă concepută pentru a stimula instalarea unei stări profunde de relaxare, de bine și de siguranță.

Instalația artistică a fost concepută ca o pauză de la agitația cotidiană, prin care fiecare participant își poate lua un moment de relaxare, astfel urmărind reducerea simptomelor de stres”, se subliniază în comunicat.

Practic, vizitatorul face o călătorie în realitatea virtuală și se bucură de o experiență de video mapping, prin care relaționează cu imaginile și sunetele digitale din natură.

Instalația este o coproducție dintre asociația Create.Act.Enjoy și Teatrul Național din Cluj-Napoca și face parte din programul „Tineri creatori” al Teatrului Național.

Conceptul și regia sunt realizate de Andreea Iacob și Diana Buluga, scenografia e semnată Gábor Zsófia, muzica specială pentru proiect e compusă de József Iszlai (a cărui experiență include și scrierea de muzică interactivă pentru Metaverse), creația VR a fost generată de echipa Loop Virtual Reality Solutions, iar video mapping-ul îi aparține lui Virgil Puiac. Cristian Luchian a făcut designul de afiș, ansamblul beneficiind de consultanța furnizată de Gabriela Pop (psihologie), Samuel Bud (psihologie), Alina Biro (biologie) și Marina Dascăl (sociologie).

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate și se ocupă pe bază de rezervare. Două persoane se pot relaxa în același timp, preț de 20 de minute, fiecare persoană trebuie să-și rezerve propriului loc.

Programul de vizionare este următorul

  • 5-6 noiembrie (sâmbătă - duminică) - orele 13.00 – 20.00
  • 11 noiembrie (vineri) - 16.00 – 20.00
  • 12-13 noiembrie (sâmbătă - duminică) – 13.00 – 20.00

Create.Act.Enjoy este un ONG care organizează și coordonează din 2012 proiecte culturale, educative și de terapie prin artă.

Studiu: 73% din restaurantele românești fac risipă alimentară

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe