Newsflash
Știri

Caravana cu medici Bihor: consultații gratuite într-o comună defavorizată

de L. Budin - oct. 10 2022
Caravana cu medici Bihor: consultații gratuite într-o comună defavorizată

Locuitorii din satul Chişcău, comuna Pietroasa, Bihor, au beneficiat, pe 8 şi 9 octombrie, de evaluare medicală şi consultaţii de specialitate oferite de o echipă multidisciplinară de doctori.

Specialiștii – 30 de voluntari, din care 20 de medici rezidenți și studenți la Medicină - fac parte din Caravana cu medici, informează Agerpres.

caravana-cu-medici
Sursă foto: Facebook Caravana cu Medici

 

Vicepreşedintele Caravanei cu medici Bihor, Anca Costea, a precizat că acţiunea din weekend este o continuare a alteia din 1 octombrie, când s-au recoltat probe pentru infecţii, anemii, diabet, screening de cancer şi multe alte analize complexe.

În 8 şi 9 octombrie, echipa de specialişti voluntari, sub coordonarea medicului orădean Andrei Costea, fondatorul caravanei în judeţ, a oferit consultaţii gratuite şi cursuri de educaţie medicală pentru copiii şi adulţii din satele comunei Pietroasa, o zonă defavorizată de la poalele Munţilor Apuseni, fără acces facil la servicii medicale.

Pacienţii au beneficiat de o evaluare medicală, consultaţii de cardiologie, boli interne, neurologie, stomatologie, ORL, ecografie generală, de tiroidă, cardiacă, dermatologie, urologie, pediatrie, oftalmologie, medicină de urgenţă -  în total, peste zece specializări.

Medic pediatru de la Arad: atitudinea la domiciliu în cazul copiilor cu bronșiolită

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe