Newsflash
ACTUALITATE Știri

Campanie de testare a memoriei, inițiată de Institutul de Psihiatrie Socola

de L. Budin - apr. 5 2024
Campanie de testare a memoriei, inițiată de Institutul de Psihiatrie Socola

Campania este organizată pe 6 și 7 aprilie, în municipiul Iași, pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii.

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi, dr. Cristina-Elena Dobre, a explicat că această campanie de testare a memoriei se adresează cetăţenilor de toate vârstele. Își propune să identifice factorii de risc individuali care predispun la apariţia tulburărilor de memorie şi să ofere consiliere de specialitate participanților la campanie.

La nivel mondial există o preocupare permanentă privind prevenţia şi diagnosticarea precoce a tulburărilor neurocognitive. De asemenea, se fac eforturi constante pentru menţinerea integrării sociale şi a calităţii vieţii persoanelor predispuse la dezvoltarea acestor tulburări. Prin organizarea acestei campanii dorim să punem în practică acest deziderat, venind în mijlocul comunităţii, aproape de oameni. Astfel, ne dorim să reducem distanţa şi poate teama şi nesiguranţa care apar adesea atunci când ar trebui să solicităm ajutor pentru o tulburare de memorie”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Cristina-Elena Dobre.

Potrivit unui comunicat de presă, participanții la campanie vor beneficia de testarea memoriei şi, în funcţie de rezultatul obţinut, de consiliere privind prevenirea şi gestionarea tulburărilor de memorie, precum şi de informaţii şi suport pentru cei care au în îngrijire persoane cu tulburări neurocognitive.

Aceste servicii vor fi oferite de echipele Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi formate din medici psihiatri şi psihologi, care îi vor sprijini pe participanţi pe toată perioada desfăşurării campaniei.

Conform programului, campania se va derula în patru locuri din municipiul Iaşi: Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Esplanada Oancea (cartier Tătăraşi), Parcul Copou şi Parcul Podu Roş, în perioada 6 - 7 aprilie, în intervalul orar 11.00 – 17.00.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe