Newsflash
Internaționale

Brazilia: s-a descoperit o nouă variantă a coronavirusului

de L. Budin - apr. 1 2021
Brazilia: s-a descoperit o nouă variantă a coronavirusului

Autorităţile sanitare braziliene anunţă că au detectat o nouă variantă a coronavirusului. Mutaţia este similară variantei din Africa de Sud, a arătat institutul biomedical de stat Butantan.

Varianta a fost descoperită la o femeie de 34 de ani, care prezenta simptome minore, şi care nu a călătorit recent în ţară sau în afara ei, arată Deutsche Welle.

brazilia-coronavirus

Dimas Covas, președintele institutului biomedical de stat Butantan, a spus că e posibil ca varianta braziliană, deja cunoscută, a coronavirusului, să fi evoluat spre varianta din Africa de Sud, mult mai contagioasă.

Descoperirea vine în condițiile în care Brazilia se numără printre țările cele mai afectate de pandemie. Pe 31 martie, autorităţile sanitare raportau un record de 3.869 decese în 24 de ore. Ţara cu 210 milioane de locuitori înregistrează un colaps al sistemului sanitar, în condiţiile în care sunt peste 12,7 milioane de infectări confirmate.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe