Newsflash

Prof. dr. Ion ŢINTOIU


Farmacologia canalelor hERG şi rolul lor în leziunea de ischemie-reperfuzie miocardică

de Conf. dr. Bogdan AMUZESCU - feb. 11, 2011

    Studiul canalelor ionice de K+ necesită definirea de modele electrofiziologice realiste şi adecvate ale cardiomiocitelor, cu măsurarea acurată a densităţilor diferiţilor curenţi ionici în tipurile de celule supuse studiului şi o caracterizare moleculară detaliată. Într-un model de ischemie-reperfuzie, este important nu doar diagnosticul morfologic calitativ, ci şi cuantificarea leziunilor. O interesantă prezentare în acest sens, desprinsă din experienţa a numeroase cercetări interdisciplinare, semnează dnii conf. dr. Bogdan Amuzescu, dr. Alexandru Dan Corlan, dr. Sorin Muşat şi colab., la rubrica In vitro. (...)
   

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe