Newsflash
Știri

Andrei Baciu: Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie

de Dorina Novac - iun. 28 2021
Andrei Baciu: Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că situația epidemiologică din România este bună și că de la 1 iulie intră în vigoare noi măsuri de relaxare.

Andrei Baciu

„Situația epidemiologică din România este una bună, iar vaccinarea a contribuit la reducerea numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Căutăm noi metode și ducem vaccinurile anti-COVID în toate zonele țării”, a scris, într-o postare pe Facebook, Andrei Baciu.

Acesta a subliniat că de la 1 iulie spațiile de cazare pot fi ocupate 100%, cu condiția ca turiștii să poarte mască de protecție în spațiile publice: lift, hol și coridoare.

„Barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri pot fi deschise până la ora 02:00, iar gradul de ocupare poate fi de maximum 70% din capacitatea maximă. Condiții: doar persoanele vaccinate anti-COVID”, a mai scris Baciu.

Potrivit secretarului de stat, la activitățile culturale, artistice și de divertisment organizate și desfășurate în aer liber pot participa cel mult 2.500 de persoane în următoarele condiții: persoanele vaccinate anti-COVID, test RT-PCR negativ (max. 72 ore), test antigen rapid (maximum 24 ore), persoanele trecute prin boală (maximum 90 zile).

De asemenea, pot participa mai mult de 2.500 de persoane la activitățile culturale, artistice și de divertisment organizate și desfășurate în aer liber, doar dacă toate persoanele au făcut schema completă de vaccinare.

„La nunți, botezuri sau mese festive în spații deschise pot participa cel mult 150 de persoane. În spațiile închise pot participa maximum 100 de persoane. La aceste evenimente (nunți, botezuri, mese festive, parastase), organizate în spații închise, pot participa și 300 de persoane în următoarele condiții: persoanele vaccinate anti-COVID, test RT-PCR negativ (max. 72 ore), test antigen rapid (max. 24 ore), persoanele trecute prin boală (max. 90 zile)”, a explicat Andrei Baciu.

Locurile de joacă în spații închise pot fi ocupate în proporție de 70% din capacitatea maximă.

Condiții însoțitori: persoane vaccinate anti-COVID, test anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior desfășurării activității, persoanele trecute prin boală (maximum 90 zile).

S-ar putea să te intereseze:

Să călătorim cu Iser

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe