Newsflash
Internaționale Știri

600 de milioane de dolari pentru eradicarea cancerului de col uterin

de L. Budin - mar. 6 2024
600 de milioane de dolari pentru eradicarea cancerului de col uterin

Donatori din domeniul sănătății, la nivel mondial, au promis să aloce aproape 600 de milioane de dolari pentru eradicarea cancerului de col uterin, în cadrul primului forum global dedicat combaterii acestei boli.

Banca Mondială, Fundaţia Bill & Melinda Gates şi UNICEF, agenţia din cadrul ONU dedicată copiilor, au precizat într-o declaraţie comună că finanţarea va fi destinată extinderii accesului la vaccinare, depistare şi tratament în întreaga lume, informează Reuters și Agerpres.

O femeie moare din cauza cancerului de col uterin aproximativ la fiecare două minute, iar aproximativ 90% dintre bolnave se află în ţările cu venituri mici şi mijlocii, unde accesul la vaccinuri preventive, precum şi la screening şi tratament poate fi foarte limitat.

Programele de combatere a cancerului de col uterin „încă nu au atins amploarea necesară”, consideră Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). 

Forumul pentru eliminarea globală a cancerului de col uterin, care a avut loc la Cartagena, în Columbia, a oferit oportunitatea de a schimba această situație, a adăugat el, deoarece guvernele şi partenerii din domeniul sănătăţii globale şi-au luat angajamentul de a lucra împreună pentru a pune capăt acestei boli.

Banca Mondială va aloca 400 de milioane de dolari pe o perioadă de trei ani, Fundația Bill & Melinda Gates va contribui cu 180 de milioane de dolari, iar UNICEF va dona 10 milioane de dolari. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe