Newsflash
Internaționale

Încă o ţară anunţă primul său caz suspect de hepatită acută la un copil

de Dorina Novac - mai 10 2022
Încă o ţară anunţă primul său caz suspect de hepatită acută la un copil

Coreea de Sud a identificat primul său caz suspect de hepatită acută de origine necunoscută la un copil, au anunţat marţi, 10 mai, autorităţile sanitare.

Sute de cazuri similare au fost raportate în Europa şi în întreaga lume, informează agenţia Yonhap, scrie Agerpres.

hepatitacopil

Cazul de hepatită acută, care provoacă inflamaţia ficatului, a fost raportat la 1 mai, potrivit Agenţiei Coreene pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KDCA).

Copilul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost infectat atât cu adenovirus - care provoacă adesea boli respiratorii în rândul minorilor - cât şi cu COVID-19.

Lee Sang-won, reprezentant din cadrul KDCA, a menţionat într-un buletin informativ că acest caz suspect din Coreea de Sud nu pare să fie strâns asociat vaccinurilor împotriva COVID-19.

Potrivit KDCA, 237 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută la copii au fost raportate în 19 ţări, inclusiv în Statele Unite, Italia şi Spania, începând din aprilie, când au fost raportate primele cazuri în Marea Britanie. Dintre aceste cazuri au fost consemnate patru decese.

Copiii, cu vârste cuprinse între o lună şi 16 ani, au prezentat în majoritate simptome gastrointestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree şi vărsături, care au precedat prezentarea la spital cu hepatită acută severă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe