Newsflash
Știri

În tandem

de Constanţa MARINESCU - mai 17 2013
În tandem

   Despre tandemul corp-minte aflăm lucruri interesante din articolul semnat de dr. Dan Rusu, intitulat „Când creierul interoghează corpul“. Deschidem cu el obişnuita noastră notă despre cuprinsul revistei Viaţă+sănătate, ajunse la al patrulea număr din acest an. Din când în când, îmi place să mă opresc la Caleidoscop, o rubrică din care, pe scurt, citim ştiri apărute relativ recent în publicaţii internaţionale de specialitate: „Este necesară îndepărtarea polipilor nazali?“ sau „Prescrierea electronică reduce erorile de medicaţie“. Articolul de fond îi oferă posibilitatea medicului Sorin Săndulescu să vorbească despre etică şi deontologie profesională: „Terapeutul trebuie să pună trebuinţele clientului-pacient întotdeauna înaintea celor personale“, este un principiu primordial de la care porneşte autorul, apoi face „şapte paşi în luarea unei decizii corecte“ şi, nu în ultimul rând, arată „drepturile fundamentale ale clienţilor şi pacienţilor“. Tot despre terapie scrie şi dr. Sorin Moroşan, continuând seria începută în numărul anterior, cu ficatul gras non-alcoolic; se opreşte acum la steatoza hepatică, pledând pentru un stil de viaţă sănătos, care să includă o dietă adecvată. Primăvara a sosit, iar dr. Valentina Dan ne recomandă o masă vegetariană.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe