Newsflash
Știri

În pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sânge

de Dorina Novac - nov. 24 2022
În pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sânge

Comunitatea de alergare 321sport organizează, în perioada 5 - 19 decembrie, cea de-a treia ediţie a campaniei naţionale de donare de sânge #MyBloodIsGold.

Donarea de sânge poate fi făcută de orice persoană majoră care îndeplinește o serie de condiții impuse de centrele de donare, la orice centru de donare din țară.

#MyBloodIsGold

„Donarea de sânge face uneori diferența dintre viață și moarte. Este un gest mic, care poate însemna totul pentru un pacient la nevoie și care are beneficii chiar și pentru sănătatea donatorului. Am spus-o de multe ori! Alergarea nu este un simplu sport, e o direcție în care oameni diferiți, cu o pasiune comună se regăsesc, se unesc și contribuie la o lume mai bună. Impactul comunităților de running nu se rezumă doar la «a face sport împreună», este mult mai mult de atât! Împreună suntem mai puternici și reușim să facem bine într-o țară în care lipsurile sunt la ordinea zilei”, a precizat Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Citește și: Campanie de informare şi promovare a importanţei donării de sânge

Goldye, mascota #MyBloodIsGold

De anul acesta, campania are o mascotă – Goldye. Cea mai mare pasiune a ei este să alerge și să ajute oamenii.   

„La prima vedere, Goldye pare a fi un iepuraș, însă, dacă privim mai atent, ne dăm seama că, de fapt, ea este o pungă de transfuzie. Goldye nu aleargă pentru performanță și rezultate, ci pentru a salva vieți. Chiar dacă zâmbetul ei este atât de larg, sufletul său este gol, la propriu, din cauza numărului scăzut de donatori și lipsei constante de sânge din spitalele din România. Pentru ca sufletul său să nu mai fie gol, e nevoie de cel puțin 300 de donatori care să doneze sânge în perioada campaniei #MyBloodIsGold. Așadar, fiecare om care se va înscrie în campanie și va dona sânge va simboliza o picătură imaginară de sânge, care împreună cu toate celelalte picături (toți ceilalți donatori) din campanie, vor umple «sufletul» mascotei”, se arată într-un comunicat. 

Kitul donatorului

Primii 300 de donatori înscriși în campanie, care vor face dovada donării, vor primi gratuit un kit al donatorului #MyBloodIsGold.

Pentru a primi acest kit, trebuie trimisă o poză a stickerului aplicat pe carnetul de donator în acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului2022 .

„Spitalele din România se confruntă de multe ori cu o criză cronică de sânge, iar asta duce la amânarea multor intervenții chirurgicale, cu efect direct asupra sănătății pacienților. Noi credem că sângele donat are valoarea aurului pentru cei aflați la nevoie. Acesta este motivul pentru care acțiunile de donare de sânge pe care le organizăm de cel puțin două ori pe an se numesc #MyBloodIsGold”, a adăugat Radu Restivan.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe