Newsflash
ACTUALITATE Știri

Monedă de argint lansată de BNR, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea SCUB

de Florentina Ionescu - apr. 19 2024
Monedă de argint lansată de BNR, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea SCUB

Banca Națională a României a anunțat că lansează în circuitul numismatic o monedă de argint cu tema „90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București” (Floreasca).

Potrivit Monitorului Oficial al României din 18 aprilie 2024, începând cu data de 22 aprilie 2024, Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic o monedă de argint. Aceasta are tema „90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București”. Caracteristicile monedei sunt următoarele: aceasta este realizată din argint și are valoarea de 10 lei. 

Aversul monedei prezintă portretul reginei-mamă Elena, care a militat pentru construirea în București a primului spital de urgență, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 lei”, anul de emisiune „2024” și stema României. 

Reversul monedei redă clădirea spitalului și inscripțiile „SPITALUL CLINIC DE URGENTA BUCURESTI” și „90 ANI”. 

Mondele de argint cu tema „90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București” au putere circulatorie pe teritoriul României. 

 

Spitalul Clinic de Urgență București, cunoscut sub numele de „Floreasca”, este un simbol al devotamentului și angajamentului față de sănătatea populației românești, având o istorie bogată care începe acum 90 de ani, se arată pe site-ul oficial al instituției. 

În urmă cu 90 de ani, Spitalul Clinic de Urgență București („Floreasca”) a luat ființă prin inițiativa și susținerea nemijlocită a Reginei Mamă Elena a României. Pe atunci, Majestatea Sa era implicată direct în organizarea și sprijinirea dispensarului din cartierul Floreasca, destinat populației defavorizate. Aceasta a dorit înființarea unui spital dedicat urgențelor medicale, întrucât în anul 1933 Regele Mihai I al României suferea de apendicită și a fost operat la Florența, în Italia.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe