Newsflash
ACTUALITATE Știri

Dr. Simin-Aysel Florescu a colaborat la un proiect al AREPMF despre vaccinare

de Florentina Ionescu - apr. 30 2024
Dr. Simin-Aysel Florescu a colaborat la un proiect al AREPMF despre vaccinare

Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie a organizat o conferință de presă luni, 29 aprilie, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării (24-30 aprilie 2024), având ca temă proiectul PROTECT Life Ro.

Pe lângă actualizarea cunoștințelor, de upgradarea cu lista completă de vaccinuri care se găsesc în România, „Îndreptarul de vaccinare în cabinetul medicului de familie” (ediția a doua, editura Amaltea) a cuprins un capitol nou. Un capitol despre infecția cu SARS-CoV-2, despre COVID-19, a precizat dr. Raluca Ghionaru în cadrul conferinței de presă de ieri. 

 

Dr. Simin-Aysel Florescu a colaborat la proiectul PROTECT Life Ro al AREPMF, contribuind la realizarea unor scurte materiale video despre vaccinare. Unul dintre acestea este dedicat vaccinării călătorului - video la finalul știrii. 

 

„Acest proiect (PROTECT Life Ro - n.red.) este o piatră de temelie pe care acești minunați medici de familie implicați în activitatea de vaccinare au reușit să o monteze. Iar pe această piatră de temelie se clădește exact ceea ce lipsea, și anume conexiunea aceasta directă între pacienți și medicii vaccinatori. (…) De acum înainte, vaccinarea nu este doar a copiilor, ea este și în programul național de vaccinare a adultului”, a declarat dr. Simin Florescu în cadrul conferinței de presă. 

 

Unul dintre subiectele la care dr. Simin-Aysel Florescu a avut oportunitatea să colaboreze cu AREPMF în ghidul acesta dedicat vaccinării a fost, în esență, COVID. 

 

„COVID-ul, din păcate, va rămâne o perioadă lungă de timp – probabil pentru totdeauna – printre noi, cu mici zvâcniri din când în când... El va reprezenta o patologie importantă. Faptul că am reușit să colaborez cu doamnele doctor și cu AREPMF în această direcție reprezintă un lucru important. Recenta pandemie a fost, din păcate, nu doar o pandemie obișnuită, ci și o infodemie în care informațiile despre COVID au fost extrem de controversate”, a adăugat medicul. 

 

Curentul antivaccinist a avut o mare putere în perioada anilor de pandemie, a subliniat dr. Simin Florescu, „iar noi, medicii, trebuie să colaborăm foarte îndeaproape -  atât noi, cei din spitale, care vedem consecințele bolii, cât și cei cu adevărat din prima linie, și anume medicii de familie, pentru a da informații corecte pacienților, pentru a le oferi suport informațional corect și permanent, atât în privința bolii, cât și în privința modalităților de prevenire a bolii”. 

 

În încheiere, medicul a subliniat importanța acestui proiect PROTECT Life Ro și a mărturisit că își dorește să continue.  

 

„Ceea ce vedem noi din linia trei, din spitale, din asistența medicală terțiară, este exact acest fapt: trebuie completată această linie a frontului, asistența medicală primară, prin crearea acestor punți de comunicare adevărate, importante, și cu perseverență și de lungă durată, între medici și cei cărora le asigurăm asistența medicală. Numai prin unirea acestor punți permanente, durabile, de încredere putem să prevenim o mare parte dintre bolile transmisibile. Cred că acest proiect va trebui să continue” - dr. Simin Florescu. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe