Newsflash
ACTUALITATE Știri

CMMB: Cercetarea de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” trebuie să respecte timpii prevăzuţi de lege

de Magdalena Tănăsescu - apr. 19 2024
CMMB: Cercetarea de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” trebuie să respecte timpii prevăzuţi de lege

Reprezentanții Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) susțin că în cazul cercetării de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” trebuie să se respecte toți timpii prevăzuţi de reglementările legale.

CMMB pune accent pe respectarea acestor timpi, chiar dacă finalizarea și prezentarea rezultatelor cercetării cât mai rapid sunt „extrem de importante”.

La rândul său, Colegiul s-a autosesizat şi a demarat o cercetare coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională. Este analizată situaţia semnalată la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, conform căreia, în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 17 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament.

Ancheta disciplinară s-a declanşat în urma autosesizării Biroului Consiliului CMMB şi decizia de declanşare s-a transmis imediat Comisiei de Jurisdicţie Profesională.

 

„Comisia de Jurisdicţie a solicitat documentele medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă «Sfântul Pantelimon», precum şi punctul de vedere al medicilor implicaţi, într-un termen de 3 zile, termen care se încheie astăzi, vineri, 19 aprilie. După administrarea tuturor probelor, Comisia de Jurisdicţie finalizează ancheta disciplinară prin referat al cazurilor şi trimite cele 17 dosare către Comisia de Disciplină a CMMB, în termen de 15 zile lucrătoare de la data şedinţei Comisiei de Jurisdicţie (termen prevăzut în Regulamentul privind desfăşurarea anchetei disciplinare). În acest caz se va trimite imediat după finalizare”, a precizat vineri CMMB
 

Potrivit Colegiului, convocarea medicilor se realizează cu cel puţin 7 zile înaintea datei la care urmează sa aibă loc şedinţa Comisiei de Disciplină (termen prevăzut în Regulamentul privind desfăşurarea anchetei disciplinare).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe