Newsflash
Știri

Săptămâna Mondială a Imunizării: proiect de educație pentru populație

de L. Budin - apr. 24 2024
Săptămâna Mondială a Imunizării: proiect de educație pentru populație

Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) marchează Săptămâna Mondială a Imunizării prin continuarea proiectului Protect LifeRo.

Săptămâna Mondială a Imunizării, desfășurată în ultima săptămână din aprilie, are scopul de a evidenția importanța imunizării, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a bolilor infecțioase și de îmbunătățire a calității vieții.

În acest context, Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) marchează Săptămâna Mondială a Imunizării prin continuarea proiectului Protect LifeRo, se arată pe site-ul asociației

Lansarea programului de educație pentru sănătate va avea loc luni 29 aprilie 2024, prin intermediul unei conferințe de presă la care sunt invitați prof. univ. dr. Doina Azoicăi, prof. univ. dr. Simin Aysel Florescu, dr. Valeria Herdea, dr. Adrian Marinescu, precum și reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății - Biroul din România și decidenți din sistemul sanitar. Va fi prezentă echipa Vaccine Advocacy AREPMF. 

Prima parte a proiectului Protect LifeRo s-a adresat profesioniștilor din sănătate, prin intermediul Îndreptarului de vaccinare în cabinetul medicului de familie, lansat în 2023. 

Partea a doua a acestui proiect, lansată acum, în aprilie 2024, se adresează populației generale, care reprezintă beneficiarul protecției oferite de vaccinuri, fiind un proiect educațional bazat pe mijloace moderne de comunicare, elaborat și realizat de profesioniști din sănătate, autori ai Îndreptarului de Vaccinare”, se subliniază. 

Unul dintre obiectivele principale ale Săptămânii Mondiale a Imunizării este acela de a ridica și de a menține acoperirea vaccinală la un nivel suficient de ridicat pentru a preveni reapariția bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

În perioada următoare, vom posta pe site-ul www.arepmf.ro și pe canalul de YouTube AREPMF episoade filmate ale subiectelor din Îndreptarulul de Vaccinare”, se adaugă. 

Pentru ca în România este epidemie declarată de rujeolă, primul episod este dedicat virusului rujeolic:  „Infecțiile cu virusul rujeolic” - prof. univ. dr. Doina Azoicăi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe