Newsflash
Cultură Știri

Se reface piațeta casei Mița Biciclista, pietonii având prioritate

de L. Budin - mai 6 2024
Se reface piațeta casei Mița Biciclista, pietonii având prioritate

Primăria Sectorului 1 va reface și va reamenaja zona de la intersecția străzii Christian Tell cu strada Biserica Amzei.

Consiliul Local Sector 1 a votat încheierea unui protocol de colaborare cu o societate pentru refacerea întregii piațete din fața casei Mița Biciclista. Conform noului proiect, pietonii, și nu mașinile, au prioritate, se arată într-un comunicat. 

Va fi redusă partea carosabilă pentru a extinde o zonă de relaxare - fântână, bănci (scaune metalice după modelul „scaunelor Tuileries”), plante cățărătoare care vor îmbrăca gardul bisericii și un pavaj uniform din piatră cubică.  Intersecția va rămâne carosabilă pe o lățime de două benzi, însă fără locuri de parcare și fără a se încuraja aglomerarea de mașini. Administrația locală a Sectorului 1 va lua în calcul inclusiv închiderea totală a circulației auto în zonă în perioada week-endurilor.

Pentru acest scuar urban am luat ca exemplu capitala Italiei, Roma, și capitala Sloveniei, Ljubljana- care ocupă locul 2 în Europa la calitatea vieții. Un astfel de concept de regenerare urbană înseamnă accesibilizarea zonelor istorice, locuri de odihnă/ recreere, lipsa poluării și spații verzi generoase. Pentru implementarea acestui proiect, primul pas l-am făcut deja”, a precizat primarul Sectorului 1.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Clotilde Armand

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe