Newsflash
Știri

Elevii devin actori și regizori în lupta împotriva drogurilor

de L. Budin - apr. 24 2024
Elevii devin actori și regizori în lupta împotriva drogurilor

Scopul proiectului inițiat de organizația ALIAT este prevenirea comportamentelor de risc asociate consumului de droguri, alcool și tutun în rândul a 500 de copii cu vârste între 12 și 15 ani.

Elevii de la școlile bucureștene nr. 55, nr. 153 și de la Școala Federico Garcia Lorca au avut șansa de a experimenta o formă interactivă de teatru, care îi pune în centrul atenției și le oferă puterea de a schimba povestea. Piesa centrală este o producție despre pericolele consumului de droguri, realizată chiar de elevi. 

Elevii au devenit actori și regizori, punând în scenă piesa intitulată „O poveste despre droguri și alegeri”, se arată pe pagină de Facebook a organizației ALIAT.

Prin implicarea directă în crearea și interpretarea piesei, elevii vor aprofunda înțelegerea riscurilor asociate drogurilor și vor dobândi abilități esențiale pentru a lua decizii responsabile legate de propria lor sănătate și bunăstare.

Nu este doar o simplă piesă de teatru, ci o experiență interactivă care încurajează publicul să se implice activ în poveste”, se subliniază.

Pe parcursul spectacolului, elevii au șansa de a opri acțiunea în anumite momente cheie și de a propune soluții alternative la problemele prezentate pe scenă. Această abordare inovatoare permite elevilor să exploreze diferite perspective și să găsească soluții creative la problemele complexe legate de droguri.

Proiectul #MaiPuterniciImpreuna este derulat de organizația ALIAT pentru Sănătate Mintală, în parteneriat cu FDP - Protagoniști în educație.

Scopul este prevenirea comportamentelor de risc asociate consumului de droguri, alcool și tutun în rândul a 500 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, din școli din București aflate în comunități vulnerabile, în care Asociația FDP - Protagoniști în educație derulează activități pentru facilitarea accesului la învățământ.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook ALIAT

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe