Newsflash
ACTUALITATE Știri

Peste 200 de elevi și profesori, în vizită la Institutul „Cantacuzino”

de L. Budin - apr. 30 2024
Peste 200 de elevi și profesori, în vizită la Institutul „Cantacuzino”

Specialiști din cadrul Laboratorului infecții nosocomiale și rezistente la antibiotice (INRA) le-au vorbit vizitatorilor despre infecții bacteriene și rezistența la antibiotice.

Peste 200 de elevi și cadre didactice din Școala gimnazială „Regina Maria”, Școala gimnazială 119, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din București au vizitat Institutul „Cantacuzino”, în cadrul Programului național „Săptămâna verde”. 

Vizitatorii au avut prilejul să afle informații despre profesorul Ion Cantacuzino și institutul ce îi poartă numele, se arată pe pagina de Facebook a institutului. 

Elevii și profesorii au vizitat muzeul care deține documente, înscrisuri, cărți vechi și rare, memorii și brevete ce au aparținut profesorului, precum și obiecte, instrumente specifice și mostre ale produselor fabricate în decursul anilor în laboratoarele noastre. În amfiteatru, au participat la o scurtă lecție de microbiologie, văzută prin microscop, încercând să-și imagineze puțin din munca de cercetare medicală, iar specialiști din cadrul Laboratorului infecții nosocomiale și rezistente la antibiotice (INRA) le-au vorbit despre bacterii, infecții bacteriene și rezistența la antibiotice. 

Elevii Școlii gimnaziale „Regina Maria” au făcut o scurtă incursiune în lumea animalelor de laborator (șoareci, cobai, iepuri)  la Stațiunea Băneasa, parte componentă a Institutului „Cantacuzino”. Stațiunea a fost construită în 1923 de către profesorul Alexandru Ciucă, după modelul similar al stațiunii Remoulins, a Institutului Pasteur din Paris. 

Fiecare zi de vizită s-a finalizat cu fotografia de grup și diplome, pentru a le aminti participanților de experiența pe tărâmul fascinant al științelor dezvăluite în laboratoarele Institutului „Cantacuzino”, se mai arată în postare.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe