Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spirometrii gratuite, pe 11 și 12 mai, în Bucureşti şi Timişoara

de Magdalena Tănăsescu - mai 10 2024
Spirometrii gratuite, pe 11 și 12 mai, în Bucureşti şi Timişoara

Mall-urile Sun Plaza din Bucureşti şi Iulius Mall din Timişoara vor găzdui sâmbătă şi duminică, pe 11 și 12 mai a.c., spirometrii gratuite oferite de Societatea Română de Pneumologie (SRP).

Acțiunea are loc pentru a marca Ziua mondială de luptă împotriva astmului, în condițiile în care în România sunt aproximativ un milion de persoane care suferă de astm.

Acestea fac aproximativ 200.000 de crize severe în fiecare an, ceea ce înseamnă că, în fiecare minut, un pacient este expus unui atac de astm care îi pune în pericol viaţa.

Spirometria este un test simplu utilizat pentru diagnosticarea astmului bronşic, atunci când simptomele conduc la suspiciunea de astm.

„Asediul factorilor de risc a crescut şi acest fapt nu a fost fără consecinţe, dacă ne gândim nu doar la ţigara tradiţională, dar şi la poluare, ţigară electronică”, a afirmat medicul Florin Mihălţan într-un comunicat primit la redacție. 

Astmul este o boală a căilor respiratorii care transportă aer către plămâni. Din cauza bolii, căile respiratorii ajung să se îngusteze şi să se umple cu mucus, lucru care face respiraţia dificilă şi duce la episoade de tuse. Cele mai frecvente simptome ale astmului sunt: respiraţie şuierătoare, senzaţie de limitare a respiraţiei, tuse - mai accentuată în timpul nopţii şi în orele dimineţii, dureri toracice - mai accentuate în timpul nopţii şi în orele dimineţii.


Notă autor:

Sursa foto: https://web.facebook.com/spitalulvictorbabestimisoara

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe