Newsflash
ACTUALITATE Evenimente Știri

Purple Day: Biblioteci din București se implică în conștientizarea epilepsiei

de Florentina Ionescu - mar. 25 2024
Purple Day: Biblioteci din București se implică în conștientizarea epilepsiei

Un eveniment de conștientizare și susținere asupra epilepsiei va avea loc în 26 martie în toate filialele Bibliotecii Metropolitane București.

Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, este partener al evenimentului „Epilepsia: Descoperă, Învață, Sprijină”. 

Evenimentul este organizat pe 26 martie a.c. de Asociația Kinetobebe și platforma educațională NABU, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Epilepsiei (numită și Purple Day). Evenimentul își dorește să aducă în prim plan importanța conștientizării și sensibilizării populaţiei, cu privire la epilepsie, susţinerea pacienţilor şi a familiilor acestora, se arată într-o informare

Colțul Purple Day

Toate cele 30 de filiale BMB vor avea amenajat, cu sprijinul organizatorilor, un spațiu dedicat acestei zile, care se va numi Colțul „Purple Day”. Aici, în Colțul „Purple Day”, vizitatorii vor găsi baloane mov, simbol al luptei împotriva epilepsiei, cărți de povești de la NABU, oferite gratuit copiilor care vizitează rețeaua de biblioteci a BMB.

Sub îndrumarea Asociației Kinetobebe, tot pe 26 martie, începând cu ora 17:30, în Filiala „Ion Creangă” din Strada Christian Tell, nr. 10, va avea loc o dezbatere cu tema „Creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la epilepsie”. Astfel, vor avea loc discuții interactive și sesiuni de întrebări și răspunsuri, la care vor răspunde specialiștii Kinetobebe. Participanții vor avea oportunitatea de a socializa, de a se conecta cu membrii comunității Kinetobebe și cu bibliotecarii din cadrul Bibliotecii Metropolitane București. 

„Suntem prezenți alături de Bibliotecile Municipiului București în toate filialele unde copii vin să împrumute și să citească cărți, îi bucurăm cu baloane, culori, fișe de colorat și oferim tuturor părinților informații foarte importante. Iar mâine, la ora 17:30, la Biblioteca Ion Creangă oferim un spectacol de teatru gratuit pentru copii, sub reflectoarele mov. Mov - Culoarea care definește acest diagnostic (epilepsia - n.red.)”, a declarat Raluca Chișu, fondator al Asociației KinetoBebe - Rețeaua Centrelor de Recuperare Pediatrică KinetoBebe.

Scopul principal al acestui eveniment, care se va desfășura simultan, atât în rețeaua de biblioteci BMB, cât și în toate magazinele Bebe Tei, este de a crește gradul de conștientizare a epilepsiei și de a oferi sprijin și informații celor afectați. Epilepsia este o afecțiune medicală cu impact semnificativ asupra vieții persoanelor afectate și a familiilor acestora, iar educația și sensibilizarea sunt vitale, pentru îmbunătățirea calității vieții acestora, se mai arată în informare. 

„Vă invităm pe toți să vă alăturați acestei cauze, prin participarea la aceste acțiuni, și să descoperiți mai multe despre această afecțiune și modalitățile de susținere a persoanelor cu epilepsie”, au transmis organizatorii. 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe