Newsflash
Știri

Pubele anti-urs, instalate la Băile Tușnad

de L. Budin - mai 10 2024
Pubele anti-urs, instalate la Băile Tușnad

Un proiect își propune să transforme Băile Tușnad în primul oraș „bear smart” din România și într-un model pentru întreaga Europă.

Pe 17 mai, la Băile Tușnad, se instalează 16 pubele anti-urs achiziționate în cadrul Proiectului - Pilot ”Siguranță pentru oameni - protecție pentru urși”, se arată într-un comunicat.

Cele cinci modele de recipiente pentru deșeuri, special create pentru a nu atrage urșii, au fost fabricate și testate în Slovacia și vor fi date în folosință publică în premieră în România, la Băile Tușnad - prima comunitate din țară care și-a propus să devină bear smart prin măsuri de prevenție eficiente. Recipientele în valoare de 57.000 lei au fost achiziționate prin finanțarea oferită de WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură).

Deși utilizarea acestor pubele este simplă și intuitivă, specialiștii implicați în proiect au dorit să se asigure că instrucțiunile de folosire vor fi înțelese de toată lumea, așa că au pregătit o serie de instrucțiuni detaliate pentru cei ce urmează să le folosească - localnici și turiști”, se subliniază.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe